annonse
Mat

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 RESULTATET KLART: Stolte bygdekvinner viser stolt fram resultatet etter å ha brukt lørdagen til å lage lammerull i Nordihaugan. Fra venstre: Lillian Henningsen, Lise Bergebakken, Toril Lien, Karin Platou, Grete Karin Inderberg, Mildrid Oddlien, Hilde S. Thoresen og Astrid Gjelten. Foto: Privat

Åtte flittige bygdekvinner brukte lørdagen hos Mona Murud i Nordihaugan for å lære seg å sy lammerull. Resultat ble førsteklasses.

Lammerull er et tradisjonspålegg som gjerne hører jula til, og med desember rett rundt hjørnet er det på høyt tid å rette tankene mot julematen. Alvdal bygdekvinnelag tok konsekvensen av at det å sy lammerull er en øvelse som krever litt erfaring, og inviterte til kurs i Nordihaugan lørdag. Mona Murud kjøpte inn råvarer og stilte kjøkkenet til disposisjon, mens de erfarne bygdekvinnene Mildrid Oddlien og Astrid Gjelten tok rollen som veiledere for de som var litt ferskere i faget med å sy rull.
  Åtte bygdekvinner deltok på kurset, og i løpet av noen artige formiddagstimer lærte de seg alle triksene, og kunne dra hjem med flott sjøllagd lammerull – og den er sikkert velsmakende også.
  – Det er moro å gjøre noe sammen, og det å sy rull er en tradisjon som det er viktig å føre videre, sier Astrid Gjelten i Alvdal bygdekvinnelag.
  Og kurs som dette er helt i tråd med bygdekvinnelagets satsing.
  – Vi har fokus på mattradisjoner og sunne matvaner. Vi hadde et kurs om sunn matglede tidligere i år, med vekt på betydningen av at voksne lager mat sammen med ungene og at barn og voksne setter av tid til felles måltider og spiser sammen, sier Astrid Gjelten.

Bygdekvinnesylte2
KONSENTRERT: Det krever konsentrasjon og nøyaktighet når lammerullen skal sys. Her er Hilde S. Thoresen og Astrid Gjelten i aksjon i Nordihaugan. Bak jobber Toril Lien og Mildrid Oddlien. Foto: Privat

Bygdekvinnesylte2A
I ARBEID: Humøret var på topp under kurset i sying av lammerull. Fra venstre Karin Platou, Lillian Henningsen, Lise Bergebakken, Mildrid Oddlien, Grete Karin Inderberg, Toril Lien, Astrid Gjelten og Hilde S. Thoresen. Foto: Privat

Bygdekvinnesylte4
FERDIG: Sluttresultatet er klart. Bygdekvinnene har fikset årets lammerull. Foto: Privat

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse