annonse
ReisetipsOperapub, Gurin med reverompa eller en av Norges fremste samtidskunstnere? Driftsleder Monica Søberg byr på et mangfoldig tilbud til bygdefolk og feriefolk som tar turen innom Aukrustsenteret i sommer.

Monica Søberg minner om at Aukrustsenteret ligger sentralt plassert i Østerdalen mellom Oslo og Trondheim. Det er akkurat passe med en stopp samme hvilken vei du kjører. Senteret er ligger også ypperlig plassert i forlengelsen av Nasjonal Turistveg Rondane, og kun en time fra Verdensarvstedet Røros. I sommer har Aukrustsenteret åpent hver eneste dag.

Verksted for barna

Aukrustsenteret arrangerer verkstedaktiviteter hver dag for barna. Her lager vi raketter som skytes opp utendørs. Hvem kommer høyest?

Omvisning

I tillegg til forhåndsbestilte omvisninger byr senteret på to daglige omvisninger på om lag 20 minutter. Her får gjestene være med på en rundtur i Kjell Aukrust sin fantastiske verden. Man møter multikunstneren som behersket penselen og blyanten like bra.

Harald Stanghelle har sagt det så godt: "Kjell Aukrust såg det store i det vesle. Det evige i det kvardagslege. Og det ubegripelege i det alminnelege." I Aukrustsenteret kan man studere detaljene i Kjell Aukrust sine arbeider – strekene, ordene, penselstrøkene, eller se på noen av Reodor Felgens oppfinnelser.

Sjokolade og anna energi

Prøv for eksempel sjokolademaskinen: Still deg opp foran maskinens betjeningspanel for en kroppsscanning, og du får en melkesjokolade som er speialtilpasset deg og dine smaker! Eller test ut dine egne fornybare energikilder i Kraftverket! Det er også artig å leke i Nabonissens Hus! Her er det alltid noe nytt å oppdage, reklamerer Aukrustsenteret!

Filmvisning

Aukrustsenteret viser filmer flere ganger om dagen:

Kortversjon av Flåklypa Grand Prix, Multivisjonsprogram om og med Kjell Aukrust, og filmklipp fra Gurin med reverompa.

Søndager viser vi spillefilmen Freske Fraspark, og onsdager hele tegnefilmen Gurin med reverompa, animasjonsfilmen Flåklypa Grand Prix viser vi fredager. Alle dager starter filmene kl 1730. Inkludert i inngangsbilletten!

Butikk og kafé

Aukrustsenteret har både butikk og kafe.

Program sommeren 2011:

18. juni

kl. 13.00 Utstillingsåpning.

Håkon Bleken: Litografier fra Knut Hamsuns Mysterier .

Håken Bleken er født 1929 og er en av Norges fremste samtidskunstnere. Han er representert i sentrale gallerier og museer, og har utført omfattende utsmykningsoppgaver. Bleken har også gjort seg sterkt bemerket som illustratør til flere litterære verker, til Aukrustsenteret kommer han med illustrasjoner til "Mysterier" av Hamsun.

Håkon Bleken er forøvrig årets olsokkunstner på Stiklestad, 22. til 29. juli 2010.

Dere finner evt mer stoff på www.hakonbleken.no

Utstillingen i Aukrustsenteret står til 28. august

16. juli Solan Gundersens styrkeprøve

Åpningstider:

Aukrustsenteret har åpent hver dag mai- medio oktober samt desember, vinterferie og påskeferie.

7. mai- 3. juli åpent kl. 10-17, alle dager

4. juli- 7. august åpent kl. 10-19, alle dager

8. august- 16. oktober åpent kl. 10-17, alle dager

4. juli- 7. august åpent kl. 10-19 hver dag

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse