annonse
ReisetipsGjelten Camping har fulle hus og plener i sommer. Turistene er godt fornøyd med Alvdal og Norge.

– Det har vært mange utlendinger i år. Særlig mange tyskere, forteller Liv Karin Blostrupmoen ved Gjelten Camping. – Men nå kommer nordmennene for fullt, forteller hun. Campingverten forteller at det er veldig avhengig av været om campingplassen og de tretten utleiehyttene fylles opp. – Men kommer sola kommer turistene, sier Blostrupmoen og forteller at juni ble en bra måned i år, sjøl om det var mye problemer med veinettet i distriktet.

Lite vatn

– Jeg har kjørt litt rundt for å fiske, men det er lite vatn og lite fisk, forteller Leif Karlsen (57). Han har hatt en tur til Jutulhogget og fått dratt opp tre fisker fra Folla, men nå setter han kursen for Sarpsborg igjen. Sarpingen har fått seg en alenetur i fjellregionen mens familien hjemme pakker ut etter to ferieuker i Thailand. – Jeg liker Østerdalen kjempegodt og har vært her mye, sier fiskeren fra Østfold.

gjeltensarpsborgFISKETUR: Leif Karlsen leter etter gode fiskeelver. Foto: Randi Nørstebø.

Priser stillheten

Lambertus de Visser (72) og kona Gerrie (68) har all verdens med tid og tar dagene som de kommer. – Vi kan bli i Alvdal til i morgen eller over vinteren, forteller ekteparet fra Nederland. – Vi elsker Norge og har vært her tidligere også. – Det er noe med stillheten, forklarer Lambertus. Alt går så sakte og det er aldri noe stress, sier pensjonisten som til vanlig er bosatt utenfor Amsterdam. – Naturen er helt spesiell i Norge, mener kona. Jeg liker elvene og fossene, sier hun.

At livsnyterne fra Nederland tar frokosen på Gjelten camping er helt tilfeldig, sier de to, men de får med seg det som skjer der de ankrer opp. De har allerede vært i Jutulhogget og programmet for denne dagen er en tur til Tron-toppen.

gjeltennederlandSTILLHET: – Vi koser oss med stillheten, sier Lambertus de Visser (72) og kona Gerrie (68). Foto: Randi Nørstebø. 

Viser barna fjell og is

– Vi er på vei til Jotunheimen, forklarer Mark Thorpe, som vil vise barna en ekte isbre mens de er i Norge. Engelskmannen liker de store fjellene i Norge. – Jeg har med meg sykkelen bak på bilen og i går tok jeg meg en runde på tre mil i nærområdet. Vakkert, lyder dommen fra Mark Thorpe.

gjeltensvenskePAKKER TELT: Mark Thorpe pakker sammen teltet mens barna husker. Mark viser fram norske fjell til barna. Foto: Randi Nørstebø.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse