annonse


LITT SOLAN: Oddvar og Einar Ellseth valgte å stille seg opp ved Solan. Ludvig hadde neppe lagt ut på en såpass strabasiøs tur. Foto: Randi Nørsteb.

For seks år siden fikk Oddvar og Einar Ellseth hjerteproblemer og måtte legge om livsstilen. I år har de lagt den om så til de grader at de går Norge på langs. I dag travet tvillingene fra Hallingdal gjennom Aukrustbygda.

– Å vi  har hatt så mange høydepunkt, forteller Oddvar Ellseth. – Vi ser ting som du ikke kan få øye på når du sitter i bil. Og vi kommer i prat med så mange fine folk, utfyller broren. 28. april trasket hallingdølene de i vei fra Norges sydligste punkt og regner med å være på Nordkapp i månedskiftet august-september. Det er i alle fall 1. september arbeidsgiverne venter de tilbake igjen.

Trøstesløse Østerdalen

– Men å gå Østerdalen langs Rv.3 var trøstesløst, sier Oddvar Ellseth. Langs landeveien har de holdt en snittfart på 21 km om dagen. – Det var flott å komme til Alvdal, smiler Einar Ellseth.

Gleder seg til fjellet i nord

Aukrustsenteret var en lenge planlagt stopp på turen før turen går via Tynset og til Røros. Etter Røros parkerer tvillingbrødrene sykkelvognene som de har dratt på siden Lindesnes, pakker om til 20 kilos ryggsekker og trasker fjellene opp til Norges nordligste punkt. 

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse

    Cron Job Starts