annonse
Reisetips

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 GLEDER SEG: – Vi glæ oss, sier komitemedlemmene, her frontet av (f.v.) Ola Aaeng Næsteby, Hilde Pauline Kleffelgård Hårdnes, Jon Arne Hårdnes og Maire Linden. Foto: Ann Iren Hårdnes Sand

Alvdal har flere vakre grender som grendefolket er svært stolte av, og Bellingmo er en av dem. Nå vil strandingene vise resten av bygda hva de kan by på.

Mange fra hele bygda benytter seg av sykkelmulighetene som går helt fra Steia og ned rundt Høieggdammen, og beboerne ved Strand syns det kunne være morsomt at de som benytter seg av dette, kunne få sett mer av hva grenda har å by på.

Resultat av verandasamtale

– Det var under en verandasamtale at ideen kom te,  sier Hilde Pauline Kleffelgård Hårdnes, komitémedlem og en av hjernene bak "Bellingmo Trill Rundt", som arrangeres lørdag 16.juni.
  Komiteen vil vise resten av bygda og regionen at Bellingmo er en rolig, fredelig plass som likevel har mye å by på.
  – Vi vil jo gjenne markedsføre grenda vår litt, med tanke på eventuelle innflyttere, og med de økandes tilbudan som æ nemme her, sier Jon Arne Hårdnes.

Ei grend med liv i

Stadig flere flytter til Bellingmo, mange som følge av partner-valg, og dette har også ført til nye aktivitetstilbud. Line Kielland Haug og Line Elisabeth Ness holder gratis barneridning for å vise frem de mange flotte hestene de har, Langodden Gård viser kart over Bellingmo i grendas eldste hus, Live Ness stiller ut bilder og Hilde Pauline Kleffelgård Hårdnes viser frem selvproduserte kjoler. På låven i Synner Landfastøyen blir det loppemarked, Nygård holder åpent fjøs, grenda får besøk av Soloppgangen fra Røros, som selger ordentlig kvernet kok-kaffe og karameller og Kari Sund fra Hanestad kommer med noen av sine keramikk-produkter.
  – Vi vil vise at Bellingmo er ei grend med liv i, meddeler Maire Linden.

Stoppes ikke av dårlig vær

Gjennom hele dagen blir det muligheter for å få kjøpt kaffe og kaker, samt at det serveres litt mer ordentlig mat i Synner Landfastøyen. På Ness blir det muligheter for å grille medbrakt, og på Nygard kan man få smake på kalvedans. Bellingmo-runden er et utmerket utgangspunkt for en sykkeltur, og komiteen håper så mange som mulig benytter seg av dette. I tillegg til barneridning og sykling, blir det muligheter for kubb, fotball og andre aktiviteter for barna. Det blir også arrangert rebusløp, om man vil bryne de små grå litt!
  Bellingmo-folket er hardhauser, og legger til at arrangementet ikke er vær-avhengig!
  – Blir det dårlig vær, æ det muligheter for å holde aktivitetan under tak, og vi håpe itte folk lar seg stoppe tå litt dårlig vær, sier komiteen, som for øvrig består av flere innflyttede strandinger, som virkelig har funnet seg til rette i den lille grenda lengst sør i Alvdal.
  Arrangementet begynner klokka 10.00 og holder på til rundt klokka 16.00 (barneridning fra 10.00-16.00).

For alle og enhver

– Vi har fått nesten utelukkende positive tilbakemeldinger på arrangementet, både frå fastboende og folk som har hytter nemme her, sier Ola Aaeng Næsteby.  Jon Arne Hårdnes legger til at mange som kommer utabygds fra er forhindret fra å komme, på grunn av at det arrangeres før skoleslutt, men at om det blir bra oppmøte i år, arrangeres det igjen neste år, og da antakelig litt senere på sommeren. Det blir skiltet til alle stedene hvor det arrangeres aktiviteter, samt parkeringsplasser. Komiteen håper så mange som mulig tar turen denne dagen, og legger til at dette er for alle og enhver, samme hvilken kommune eller grend du sokner til.

BellingmoTrill2
SYKKELTUR: Lørdag 16. juni innbyr grendefolket på Bellingmo til aktivitetsdag - med sykkel som fremkomstmiddel. Foto: Ann Iren Hårdnes Sand

Ivar Thoresen
Ann Iren Hårdnes Sand
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse