annonse
Reisetips TREKKPLASTER: Guren Hagen er årets trekkplaster under kulturdagen på Sveivangen under Høstdalsdagene. Den folkekjære visesangeren fra Rendalen liker seg når han får opptre utendørs, og det ligger an til en minnerik dag på Sveivangen kommende lørdag. Foto: Jan Tore Øverstad.

For femte år kjøres Høstdalsdagene 12-14.juli, og inndelingen i programmet er som før. Torsdag er det fokus på mattradisjoner på Gjermundshaugvangen, fredag er det husflid i fokus på Valråmovangen, mens Sveivangen byr på kulturelle innslag lørdag. Alle dagene serveres det setermat og fredag kveld er det også tid for harde kamper i oppgjøret Høstdølenes mester.

  - Det er fritt fram å stille lag for alle som vil, både alvdøler, hyttefolk og andre tilreisende, forteller Gunhild Valråmoen. På vangen hennes vil husflidsdagen fredag avlsluttes før fjøstid, mens det like etterpå er klart for tøffe oppgjør uten at det nødvendigvis stiller krav til stoppeklokke og fysisk styrke.

Uhøytidlig mesterskap

  - Nei, dette er høyst uhøytidlig, og vi håper mange vil komme og bli med på vår variant av Mesternes mester, men som sagt med noe annet utgangspunkt i krav til kvalifikasjoner, uten at budeiene vil røpe mer om den saken.

Etter konkurransen er det rett over på den tradisjonelle fjøspuben, hvor gamlefjøset på Valråmovangen er arena, og musikalsk bidrag står Arild Nygård for.

Lokal oppvarming til Guren

Guren Hagen er altså hovedtrekkplasteret under kulturdagen på Sveivangen lørdag, men innledningvis blir det åpning med lur og påfølgende opptog med hest og vogner. Deretter underholder lokale musikalske talenter i form av Martin Follstad på fele og sang ved Alvhild Stenhaug Nyhus.

Disse varmer da opp stemningen før Guren Hagen entrer scenen, og deretter blir det som vanlig salg av seterkost, samt mye dyr å se og klappe på.

Les også vårt tidligere oppslag om Høstdalsdagene 2012 HER. Programmet for dagene finnes via www.seterlandet.com

  • Ingen kommentarer funnet
annonse