annonse
ReisetipsMÅLET NÅDD: Snøhetta med sine 2286 meter over havet, er dronningen av Dovre-massivet, og den 23.juni stod Håkon Nesteby (t.v) og Martin Follstad på toppen. Alle foto: Privat.

  - Det ble vel 12-13 mil med gåing i supert fjellterreng, selv om vi kanskje kunne venta til litt lenger utpå sommeren med tanke på snø og bresprekker i oppstigningen til Snøhetta. Uansett, en uforglemmelig guttetur, fastslår de to klassekompisene som til høsten tar fatt på tredjeåret ved Nord-Østerdal videregående skole på Tynset.

 - Vi ble vel litt inspirert av Ingen grenser-programmet med Lars Monsen, og fikk lyst til å gå fra Alvdal og til toppen av Snøhetta. Turterrenget er dessuten helt topp, så vi visste vel mye hva vi gikk til, sier Håkon Nesteby og Martin Follstad.

Seks dagers tur

  - Fra oppstart på Steia 18.juni til vi fornøyde nådde toppen på Snøhetta etter seks dagers marsj, var det stort sett bare fint vær med unntak av litt regn en av dagen, samt at skodda lå tjukk på toppen. Litt irriterende at vi ikke så noe på toppen, men mange flotte minner og bilder ble med i bagasjen hjem igjen, i alle fall.

Det største spenningsmomentet med turen var nok oppstigningen til Snøhetta. Mye snø gjorde det litt risikabelt grunnet bresprekker som var eller mindre synlige opp mot toppen. - Det ideelle er nok å avvente til litt lenger ut på sommeren.

Traff 35 moskus

Ellers måtte de to ta en skikkelig omvei på turen inn mot Snøheim og foten av Snøhetta.  - Ja, vi traff en stor flokk med moskus innenfor Hjerkinn, og måtte gå en skikkelig runde for å ikke komme for nær disse urdyra, i og med at dette jo var midt i kalvingsperioden.

Vel oppe på toppen var de to svært så fornøyde med å ha tilbakelagt distansen, og tar gjerne flere turer igjen de kommende åra.  - Ja, dette frister til gjentakelse, så det blir nok flere turer, avrunder 18-åringene.

Her er noen bilder fra turen:

Snohetta avmarsjJUKSA IKKE: Vi måtte jo starte på Steia, og juksa ikke med å bli kjørt noen andre steder på turen heller, sier Martin Follstad (t.v.) og Håkon Nesteby.

Snohetta2BJØNNÅSEN: Her er gutta på tur kommet til Bjønnåsen med flott utsikt innover Einunndalen.

Snohetta3 MOT KNUTSHØ: Martin Follstad har hoppe med føll på beite inne på Bekkelegret, hvor dette bildet ble tatt 21.juni, to dager før det opprinnelig tenkte hestesleppet. - Like bra at slippet ble utsatt i år, konkluderte Martin. I bakgrunnen sees Knutshø.

Snohetta4MOT MÅLET: Turen har kommet inn til foten av Snøhetta, 2286 moh, og etter en liten omvei grunnet møte med en moskusflokk er det klart for oppstigningen.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse