annonse
Reisetips

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

I ARBEID: Sykkelreperatør Reodor Felgen har flere arbeidsdager på Aukrustsenteret i sommer. Foto: Ivar Thoresen

Sykkelreparatør Reodor Felgen tar ikke lang sommerferie. Derimot er han flere dager både denne uka og neste i fullt arbeid i verkstedet sitt i Aukrustsenteret.

– Nå er det en gammel sykkel som skal gjenoppbygges, forteller Felgens alter ego, Vidar Samuelshaug.
  Sykkelen ble funnet hos FIAS og trenger sine timer med overhaling og gjenoppbygging før den holder den standarden Felgen forlanger. Og dette arbeidet kan besøkende på Aukrustsenteret få med seg noen dager gjennom sommeren.

Besøk som i fjor

Daglig leder Gunn Hvamstad ved Aukrustsenteret kan ellers fortelle om litt varierende besøk så langt i sesongen. Enkelte dager har det vært veldig mange innom, andre dager ikke fullt så bra besøk.
  – Vi har plass til flere. Men totalt sett er det omtrent som på samme tid som i fjor, sier Hvamstad. Det er hun rimelig godt fornøyd med, ettersom inntrykket er at det er litt færre turister på veien så langt i sommer.
  Dårlig vær er jo gjerne godt museumsvær, men med dårlig vær over lang tid velger folk andre alternativer enn Norgesferie langs veien.

Terningkast fem

Hvamstad og Aukrustsenteret er enda mer fornøyd med å få terningkast 5 i VGs test av severdigheter langs Riksveg 3 gjennom Østerdalen.
  Bare Skogmuseet i Elverum fikk bedre uttelling enn Aukrustsenteret, og er noe Hvamstad, hennes kolleger ved senteret og alle alvdøler kan være stolte over.
  – Så var det litt artig at vi fikk bedre terningkast enn Glomdalsmuseet, sier Hvamstad.

AukrustSolanLudvig
VELKOMMEN: Solan og Ludvig er naturligvis daglig på plass og ønsker publikum velkommen til Aukrustsenteret. Foto: Ivar Thoresen

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse