annonse
ReisetipsROCKER MIDTSOMMERDAGENE: Trønderne i Too Far Gone kommer til Midtsommerdagene i Alvdal for å rocke på Steia lørdag 22.juni. Gruppa med mer enn 250 000 solgte CD'er på åtte utgivelser, vil garantert sørge for god stemning.

Sommeren i Alvdal og resten av regionen preges av små og store arrangementer, som det kanskje er greit å fange opp datoene på for både hyttefolket og fastboende. Her er et utvalg av alt du kan oppleve til fra juni og utover i sommerferiesesongen 2013. Vel bekomme!

Årets Midtsommerdag i Alvdal får foruten Olabil-løp og anna tradisjonelt innhold et musikalsk trekkplaster som bør kunne sørge for topp stemning i teltet på Steia lørdagskvelden, 22.juni. Bandet har for lengst markert seg som et av Norges beste innen country-rock-stilen, og med sin folkelige appell passer de like godt til fest som til konserter. Hiten "Zetor'n" fra 1998 var gjennombruddet for gjengen med mer enn 250 000 solgte CD'er på åtte utgivelser. Under jubileumsturnèen blir Alvdal og Midtsommerdagene en av 60 spillejobber for trønderbandet.

Hektisk juli måned

Juli måned blir smått hektisk på arrangementsfronten i Alvdal. For femte året på rad er det klart for tredagers seterfest i Haustdalen. Høstdalsdagene 2013 vil følge tradisjonelt program under dagene 4-6. juli, med lokalmaten i fokus på Gjermundshaugsetra, husflidsdag på Valråmovangen, før kulturelle små og store øyeblikk venter fra scena på Sveivangen lørdag. Den tradisjonelle Høstdalsfesten er så tilbake i programmet lørdagskvelden, hvor Toraderjutulan og Alvdal spell- og danselag står som arrangør. 

Livestock-festivalen vokser og vokser, og kommende sommer er datoene vi tror ungdommen og for den del de mer voksne rockerne i hele regionen har merket seg, satt til helgen 12-14.juli. En film kalt Livestockrockumentar, med glimt fra tidligere års festivaler er lagd, og finnes ute på nettsidene til de kreative og nytenkende arrangørene, og mens vi venter på store og små navn som skal entre scena er denne vel verdt å kikke på … 

Aukrusts familie- og humorhelg var en nyskapning i fjor, med blant andre Herborg Kråkevik på plakaten. I år er det gjøgleren fra Rogaland, Per Inge Thorkildsen, som kommer på besøk. Om seg sjøl sier han følgende : - Eg har vel aldrig vært heilt normale. Eg har eindel intelligens, men der e snåle kvalitet på han. Derfor har eg gjort sprengde ting, og fram te nå har eg komt levandes fra det. Eg har aldrig hatt det kjedeligt. Helgen 12-14.juli, samtidig med Livestock-festivalen, blir Per Inge å treffe til både familieforestillinger fredag + lørdag, samt med et eget humorprogram på lørdagskvelden. Søndag er det konsert med proffe musikere i form av Eirik Raude, Arve Henriksen, som sammen med skuespiller og alvdøl, Ingrid Vollan, skal sette stemningen.

per inge 3MSTOR HUMORIST: Per Inge Thorkildsen er en folkekjær komiker og kåsør, som i sommer altså besøker Aukrustsenteret og Alvdal.

Ny festival

Festivalhelg på Breisjøsetra Breisjøseterfestivalen 2013 er sommerens nyskapning på festivalkartet i Nord-Østerdalen. Med folkrockerne i Lomsk og bluesbandet Monkey Business på plakaten 20.juli, kjenner vi mange mer eller mindre fjellvante som allerede har booket helga for en tur inn i Alvdals vakre vestfjell. I følge vertskapet Anne Marit og Halvor Skjøren, samt sønnen Håkon Magnus ligger det an til å bli folksomt ut fra responsen så langt, og de lover stor stemning og mye god mat på menyen. Vi kommer tilbake med mer nytt om festivalhelga på Breisjøsetra i midtsommerutgaven av Alvdal midt i væla, men Skjøren-familien er også på plass i påska for de som vil ta seg en skitur innover.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse