annonse
ReisetipsALVDAL SPELL- OG DANSELAG: Fra og med i kveld er det klart for premiere på Fjellspell, et samarbeid mellom arrangementssatsingen ved Savalen, samt folkemusikkmusikkmiljøet på Røros og Alvdal spell- og danselag. Sitnevnte er her foreviget under et tidligere "Fjellspell" tilbake i 2007 under det åpne seterarrangementet på Romsdalssetra i Folldal. Foto: Ole Sylte Heggset.

Ut over ettermiddagen fylles Savalen Fjellhotell & Spa opp med folkemusikkglade fra hele landet. Sammen med Alvdal spell- og danselag avvikles i helgen det første Fjellspell-arrangementet, i det som alle i komitèen håper og tror skal bli en årviss tradisjon som setter folkemusikken i regionen på kartet.

Arrangementssatsingen på Savalen skal i helgen avvikle nok et nytt arrangement, og Eli Riset som prosjektleder er selv fast medlem med fela si i medarrangør Alvdal spell- og danselag. Foruten Savalen og Alvdal spell- og danselag, er også gjengen i Folkemusikkscena Røros med på arrangementet.

Utprøving mot suksess

– Vi gleder oss, selv om årets helg blir en utprøving av konseptet, er jeg 100 % sikker på at ei slik helg vil slå an i folkemusikkregionen vår. Fra fredag kveld til avslutning med friluftskonserten på Grasgodtvangen, er det noe å få med seg nærmest hver eneste time, lover Eli Riset.

For den som har vært på folkemusikkstevner før tror vi så absolutt at hun har sine ord i behold, for spilles det ikke fra scena, så klunker det fort i trekkspell eller klimpres på et eller anna instrument, ellers i lokalene.

Høy kvalitet i programmet

Med helgen godværsmeldinger er det liten tvil om at de som tar turen opp til Savalen vil få ei fin helg, både ute og inne, enten de vil høre folkemusikk, danse eller gjøre andre ting. Det er ei solid liste over programinnslag som arrangørene kan vise fram, og programmet for hele Fjellspell kan lastes ned her!

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse