annonse
ReisetipsBLIDE BUDEIER: På fjorårets siste dag var f.v. Anne Berit Gjermundshaug, Gunhild Valråmoen og Else Iren Smedplass fortsatt blide og ved godt mot, trass i at regnet hadde bøttet ned store deler av Høstdalsdagene 2012. Nå meldes det godt vær og arrangementet er ellers redusert til to dager, fredag og lørdag førstkommende, hvor festplassen på Langsetra er arena. Foto: Ole Sylte Heggset.

Arrangementet er komprimert ned fra tre til to dager og all aktivitet er konsentrert til festplassen på Langsetra, men budeiene er like blide som før. Med storveies værmelding er det lov å håpe på flotte Høstdalsdager anno 2013, kommende fredag og lørdag.

Høstdalsdagene 2013 går i år av stabelen med all aktivitet lagt til to tettpakkede dager på Langsetra kommende fredag og lørdag, 5-6. juli. Med godværsmelding fra yr.no er det lov å håpe på mye folk og god seterstemning i Høstdalen.  – Vi ønsket i år å gjøre litt om på Høstdalsdagene. I tillegg til kutte ut torsdagen og forsterke innsatsen om to dager, legges nå alt til Langsetra og festplassen med scene her borte. Vi håper og tror det skal bli like vellykket, sier Anne Berit Gjermundshaug på vegne av de øvrige budeiene og arrangementsgjengen.

Mat og husflid

Husflidsprodukter og tradisjonsmat vil også i 2013 være en gjenganger på Høstdalsdagene, og i år har budeiene også invitert bodselgere til å fylle ut arrangementet.

I tillegg demonstreres blant annet garnfarging, smiing, dreiing, bakt, kinning og ikke minst matlaging i kokegrop. Loppemarked med masse ting og tang tilhører også aktivitetene det fristes med, mens ponniridning står på programmet for de yngste.

Quiz og pubstemning

Fredag kveld er det så klart for pubstemning med Arild Nygaard, hvor det legges opp til underholdning og quiz-runder i forkant. Blant annet serveres det små repriser fra suksessen med revygjengen i Gundelachtrøa Nærradio i Sølnaslottet i april.

– Lørdagen blir innholdsmessig mye lik fredagen, men med tradisjonelt noe mer fokus på underholdning fra scena, og begge dagene er det selvsagt rikelig anledning til å bli gode og mette på seterkosten som selges, lover Anne Berit Gjermundshaug. 

Hele helga legges det opp til sykkelorientering rundt om i Høstdalen, hvor Langsetra er utgangspunktet. Programmet for helga finner du her!

Til slutt tar vi med at det blir vanlig torsdagsåpen seter fra neste uke av og til og med 8.august, der man mellom 12-16 kan få servert mye godt og koble av setermiljøet.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse