annonse
ReisetipsMINNERIK KVELD: I nydelig sommervær koste folket seg på Breisjøsetra da tidenes første, men neppe siste, Breisjøseterfestival ble avviklet i helgen. Foto: Ole Sylte Heggset.

Fra alle himmelretninger kom det folk og fylte opp setervollen på Breisjøseter turishytte, i kanskje den vakreste delen av Alvdal kommune. Breisjøfestivalen 2013 var en test på noe som fort kan bli en gjenganger fra familien Skjøren som vertskap, sammen med Breisjøsetras Venner. I ubeskrivelig sommervær fant trolig mellom 400-500 små og store fjellfolk veien til god mat, sosialt samvær og dans til godt ut i sommernatta.

Så vel til fots, som via båt, kano eller sykkel, og via fellestransporter med minibuss, fant nær et halv tusen fjellfolk i alle aldre altså veien til Breisjøseter turisthytte i Alvdal vestfjell sist helg. Noen benyttet anledning til en fottur via Sølnklletten, andre sjekket multemyra si, andre brukte årer på Breisjøen og fisket seg kanskje en fangt på vei til eller fra. Men, alle så i alle fall ut til å sette stor pris på tidens første festival på Breisjøseter og vi tror neppe dette var den siste. 

- Fornøyd, og LOMSK vil tilbake

  - Innerst inne hadde jeg kanskje håpet på enda flere, men det er første gang og selv om været var så godt som det kan få blitt, får vi bare evaluere og gå oss i sjøl på om konseptet fortjener en fortsettelse, sa en alt i alt svært fornøyd vert Halvor Skjøren nærmere midnatt lørdag kveld. Da var han og kona Anne Marit innom serveringsteltet hvor sønnen Håkon Magne nærmet seg 400 solgte wraps-lefser inneholdende nydelig marinerte grillfileter.

Fra scena spilte da kveldens trekkplaster LOMSK, og da de avsluttet inviterte de seg nærmest tilbake om et par år. Atmosfæren inne ved foten av majestetiske Sølnkletten var spesiell, og godt i tråd med tonebildet som vokalist Lars Bakke, sammen med bror og godt innbarka alvdøl etterhvert, Hans Bakke, leverer like solid hver eneste gang. Spesielt flott ble avslutningen på deres bidrag i den musikalske lange ettermiddagen og kvelden, da de fikk en hel hop av festivaldeltakere ut på setervollen for å danse.  - Oss lika dåkk hjælma godt i kved, sa Lars Bakke på si flotte lomdialekt, og fikk applaus fra et takknemlig publikum.

Fra scena bidro i helgen også Aril Nygaard samt bluesinspirerte Vibro Kings, som var de som til slutt avsluttet festivalen blant de musikalske bidragene.

Hedret i godværet

Anne Marit Skjøren og mannen Halvor er i år inne i sitt år nummer 41 som vertskap.  - Det dere har fått til og gjort her inne er helt utrolig, og vi i Breisjøsetras Venner setter dere svært høyt. Siden det i kveld er Anne Marits bursdagskveld opp i alt dette, ønsker vi å hedre dem for innsatsen, sa venneforeningens leder Per Bersvend Støen da han fikk Anne Marit Skjøren opp på den spesialbygda scena for anledningen, og overrakte en flott tegning fra Ståle Blæsterdalen.

Værgudene smilte også til vertskapet og de besøkende denne kvelden. En god bris sørget gjennom hele kvelden for at mygg og andre små plageånder ikke fikk anledning til å ødelegge kvelden for noen, mens sol fra klar himmel gjorde sitt til at alle besøkende fikk et solid sommerminne med seg i bagajsen hjem, uansett når returen gikk. Vel blåst!

Breisjo AMaritHEDRET: I 41 år har Anne Marit Skjøren stått ved grytene, vasket og forpleid sine gjester på Breisjøseter etter beste evne, og Breisjøsetras Venner med Per Bersvend Støen takket hjertelig for den innsatsen hun og mannen Halvor både har gjort og fortsatt gjør. Foto: Ole Sylte Heggset.

Breisjo vertskapVERTSKAPET: F.h. Halvor og Anne Marit Skjøren har gjort en kjempejobb på Breisjøsetra, og sammen med sønn og kokk Håkon Magne Skjøren, samt mangeårig ekstrahjelp Åse Steihaug ble det både servert mye godt fra scene og selvsagt fra kjøkkenet. Her er de i gang med det som ble nattetimenes store slager, marinert, grillet filet med salat i wrapslefse var godt, og ble solgte i oppunder 400 porsjoner. Foto: Ole Sylte Heggset.

Breisjo LOMSKLEVERTE: Storebror Lars Bakke er hovedvokalisten, men også lillebror og alvdalsbosatte Hans Bakke (nærmest) har en streng eller stemme med i mye av det som leveres av LOMSK. Her er Hans med fela, sammen med storparten av de øvrige i gjengen, mens bror Lars forsvant ut på setervollen med mikrofonen. Foto: Ole Sylte Heggset.

Breisjo dansAVSLUTNING: En solid avart av jenka markerte slutten av bidraget fra LOMSK sin side. Folk takket for seg med klappsalver etter endt dans. Foto: Ole Sylte Heggset.  

Breisjo VKVIBRO KINGS: En bluesfrelst trio i Vibro Kings, levert et solid bidrag fra scena også de. Foto: Ole Sylte Heggset.

Breisjo SolnklettenVAKKERT TURTERRENG: Turen innover Breisjølia på østsida av Breisjøen går i lett turterreng, og lørdag var det perfekt sommervær i fjellet med en lett bris til å holde mygg og anna utøy på avstand fra å angripe. Foto: Ole Sylte Heggset.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse