annonse
Reisetips 

VERTSKAPET: Grete Karin Inderberg og Leif Langodden, sammen med barna her representert ved Gina og Eivind, stiller opp som vertskap for Åpen Gård kommende søndag. Foto: Alvdal bondelag/Toril Hårdnes.

Alvdal Bondelag og verstskapet på Langodden stiller i helga med stort Åpen Gård-arrangement. Søndag 25. august mellom kl. 11-15 blir det natursti, tråtraktorkjøring, vedkløyving, hesteaktiviteter, dyr i alle størrelser, samt selvsagt servering med både kaffemat og middagstilbud.

Norges Bondelags årlige satsing på Åpen Gård har som mål å gi folk gode opplevelser og spre kunnskap om norsk landbruk. På Langodden gard vil vertskapet sammen med Alvdal bondelag sørge for at denne målsetningen nås.

Dyr og aktiviteter

  - Ja, det blir svært mye aktivitet for både store og små, og gjennom at dette er det eneste Åpen Gård-arrangementet i Nord-Østerdalen denne høsten, håper vi og tror på mye folk, både av inn- og utenbygds, sier nestleder i bondelaget, Toril Hårdnes.

Natursti, barneridning, travkjøring med travtrener Guri Grimsgård, hopping i høyet, hinderløype med tråtraktorer, hesteskokasting og vedkløving, er bare noe av det som står på programmet, og det blir premiering til deltakerne på enkelte av aktivitetene. Av dyr blir det både sau, geit, kanin, hest inkludert et lite føll, og selvfølgelig kalver og kyr å hilse på.

Servering, samt fag og sykkeltur

  - Vi minner ellers om at alle bør sette av dagen, og at serveringsteltet vil by på mye godt både til kaffen, eller om noen vil ta middagen hos oss, sier Hårdnes og arrangementskomitèen, som ønsker fullt gårdstun på Langodden til en sosial dag i flotte omgivelser.

Bondelaget minner også om at mange aktører fra fagorganinsasjonene tilknyttet landbruket vil også vise seg fram på søndag, og blant disse nevnes TINE, Nortura, Storsteigen VGS, Norsk Sau og Geit og NILF, så informasjon vil dermed kunne garanteres om mye av det landbruket byr på som næring.

Til slutt tar vi med at Alvdal Turforening organiserer sykkeltur fra Steia med avreise kl. 10.00, og viser til at alle som sykler eller går til Langodden denne dagen er med i trekninga av et gavekort ved å skrive seg inn i boka ved mjølkerampa. Solvår Hoelset (mob. 922 57 323) er kontaktperson for sykkelturen.

Langodden komiteKOMITÉEN: Arrangementskomitèen som var i sving tirsdag kveld med forberedelser til Åpen Gård på søndag, er foruten Eivind og Gina Langodden i front, f.v. Toril Hårdnes, Leif Langodden, Elin Maana, Jorunn Brandsnes, Trond Grøtting, Toralf Grøtting og Christian Lopez Maana. Foto: Alvdal bondelag/Toril Hårdnes.

Langodden kaninKANINER: Gina Langodden viser stolt fram en av kaninene sine som det blir mulig å hilse på kommende søndag. Foto: Alvdal bondelag/Toril Hårdnes.

Bergebakken geitemorTILLITSFULLE GEITER: Kasjmirgeit fra Lise og Arne Johan Bergebakkens besetning vil bli å treffe på Langodden søndag. Disse to små killingene fotografert i starten av mai er nok blitt noe større og mer spretne nå, men geita et tillitsfullt husdyr som barna normalt setter stor pris på å få nærkontakt med. Foto: Ole Sylte Heggset. 

 

 

 

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse