annonse
ReisetipsSTYRER BEGIVENHETENE: Olav Viksmo-Slettan er på plass for sjette året på rad og vil ta seg av både intervju med standsdeltakere, kokker, forfattere, kursholdere, samt selvsagt potetskrellekonkurransen. Her er det tett fight i fjorårets finale! Foto: Ole Sylte Heggset.

Norsk Mandelpotetfestival står for døren kommende helg. Programinnslagene er mange, og tradisjonen tro er det blant annet duket for spenning, kanskje litt blodsøl, men mest av alt moro når det uoffisielle NM i mandelpotetskrelling går av stabelen.

Konferansier Olav Viksmo-Slettan ser nok en gang fram til å styre begivenhetene på Steia under lørdagens torgdag. Statskanalens «potet» har særlig sans for potetskrellekonkurransen, som både byr på blodig alvor, og mye humor. – Matfestivaler har blitt en liten greie for meg, og i flere år har jeg nå fått lov til å være med på både Matstreif i Oslo, samt Trøndersk Mat og Drikke i Trondheim – og mandelpotetfestivalen på Alvdal, og selv om spennet er stort fra Oslo og Trondheim, til Steia i Alvdal, er det matlukt, sjarm og identitet som er viktig, mener han.

God miks gir folkeliv

– Miksen av lokal mat, god underholdning fra scena og ikke minst festivalkrydder som potetskrellekonkurranse, tror Viksmo-Slettan er med på å gjøre mandelpotetfesten på Steia mer og mer populær. Det er blitt ei sjel som jeg tror kan videreutvikles mer og mer, og mandelpotetdyrkerlaget og andre naturlige støttespiller tør og vil, sier han.

– I tillegg er jo mandelpotet utrolig godt og «hot» i den bølgen som går på å kjøpe og bruke norske matvarer, fortsetter Olav. Så får det så være at mandelpotetskrellekonkurranse nok er noe som gourmetkokkene ikke helt liker, ettersom mandelpoteten jo helst ikke skal skrelles i det hele tatt.

Gode premier

I årets mandelpotetskrellekonkurranse lokkes det med hotellweekend for to personer på Savalen Fjellhotell & Spa som hovedpremie. Primus motor for skrellinga er Astrid Gjelten fra dyrkerlaget, og påmeldinger til henne vil være mulig helt fram til, og tidlig på arrangementsdagen.

Med dette er oppfordringen gitt – meld dere på og ta med egen nykvesset skreller. Vi sørger for sikkerheten så langt det lar seg gjøre, og lover at gasbind, desinfeksjonsvæske og plaster er i beredskap.

Les mandelpotetutgaven av Alvdal midt i væla - og meld deg på for skrellekonkurransen til: Astrid Gjelten – SMS eller ring 415 14 657
 AmivAbbAnnRedaksjonelt

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts