annonse
ReisetipsGLEDER SEG: Med hendene fulle av nye Solan- og Ludvig-effekter ser driftsleder Ellen Engh (t.v.) og daglig leder Gunn Hvamstad fram til helgens julegate ved Aukrustsenteret, hvor mange bodselgere mye godt og smart av gaveideer dukker opp. Foto: Ole Sylte Heggset.

Den første adventshelga står for tur, og tradisjonen tro er det klart for Aukrustsenterets julegate. Lørdag og søndag fylles huset med lokalmatprodusenter og husflidsboder, samt kulturelle innslag. Det er klart for å føle på julestemningen, og selvsagt vise «Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa» i kinosalen.

Lørdag 30.november og søndag 1.desember er det atter klart for julegate på Aukrustsenteret. Både fra egen butikk og de mange salgsbodene som vil fylle bygget disse to dagene, er det garantert mulig å finne årets julegaver om du tar turen.

Bakst, ribbe og nek

  – Ja, alt fra bakst og julenek, til flott husflid, ribbe og sjokolade blir å få kjøpt fra de mange bodselgerne som er påmeldt, sier driftsleder Ellen Engh ved Aukrustsenteret. Hun opplever at mange av utstillerne som hvert år tidligere har besøkt julegata, ønsker seg tilbake, og kvaliteten på det som selges er jo også god, så da ligger alt an til fullt hus og god julestemning.

Med juleverksted i regi Alvdal Husflidslag begge dager, teatralske innslag med Vinterfortellinger i regi Teater i Fjellregionen, samt kinovisninger med Solan og Ludvigs kinosuksess søndag, blir det imidlertid ikke bare handelsgate og kjøp og salg det skal handle om, understreker daglig leder Gunn Hvamstad på Aukrustsenteret.
Solan og Ludvigs julefilm passerer denne uken over en halv million seere, og trass i ukentlige visninger i fra førpremieren, blir det nok godt besøk også på søndagens to oppsetninger, tipper vi.

Rocka jul 

  – Det kulturelle bidraget inn i julegata er viktig for å skape stemningen vi ønsker oss skal prege de to dagene, og foruten det nevnte stiller også kulturskolen opp med underholdning lørdag. «Ei rocka jul» blir nok en konsert som garantert vil fenge både store og små, når kulturskoleelevene går på scenen i Flåklypasalen. 

I samarbeid med Alvdal Bok- og Papirhandel blir det lørdag også boksignering, når NRK-kjendis Olav Viksmo-Slettan er på plass med sin nye bok. 

Suksess med film og filmeffekter 

Kinosuksessen «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa» har også skapt et enormt salg av effekter laget i forbindelse med filmen. – Ja, vi merker at filmen gir effekt både på gamle effekter knyttet til Aukrustsenteret og Kjell Aukrusts persongalleri, men selvsagt aller mest på alt det nye av både klær, gaveesker og bøker og det andre som er lansert.

  – Strikkejakker og -luer med påsydde merker av Solan og Ludvig er blant det som er kommet i kjølvannet av filmen, og der har etterspørselen faktisk vært så stor at lagrene hos produsenten nå skal være tomme, sier driftsleder Ellen Engh. 

  – I det hele tatt er det utrolig mye fint vi nå kan by på av nye Solan- og Ludvig-effekter, og ting knyttet til julefilmsuksessen. Alt dette vil utvilsomt gi oss positiv effekt og sette Kjell Aukrusts verker og persongalleri på kartet for nye generasjoner, tror Ellen Engh og Gunn Hvamstad, klare for nok ei julegate. 

Filmpremoere221013PASSERER EN HALV MILLION: Denne uken passerer nyfilmen med Reodor, Solan og Ludvig's Jul i Flåklypa seertall på 500 000 kinogjengere, og det på bare drøye tre uker på kinolerretet. En eventyrlig fortelling som har gått rett hjem hos både små og store, og som har skapt ny blest rundt Kjell Aukrusts mangfoldige forfatterskap og produksjon for øvrig. Foto: Maipo Film.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse