annonse
ReisetipsSYKKEL PÅ AGENDAEN: F.v. Eli Riset i Savalen Arrangement, Geir Roaldseth med sitt foretak Treningspartner, samt Anne Berit Gjermundshaug fra Solan Gundersens Styrkeprøve og Einar Ødegård Gjelten fra Livestock-festivalen, tror på mye liv med to hjul i juli. Foto: Ole Sylte Heggset.

Tre arrangører går sammen om felles markedsføring av og for hverandre midtveis i juli denne sommeren, og fellesnevner er sykkelen. Solan Gundersens styrkeprøve, Livestock sine basecampaktiviteter med sykkel, og Savalen-miljøet med flere typer sykkelkurs, samt Hardhausen er lagt til felles helg og markedsføres under navnet "Hjul i juli". 

Savalen Arrangement ved Eli Riset og samarbeidspartner Geir Roaldseth innleder den store sykkelhelgen 10-13.juli i sommer, og starter opp allerede torsdagskvelden med terrengsykkelkurs kalt "Råtass", tilrettelagt for de som videreutvikle seg i krevende terreng. Aslak Mørstad er innleid instruktør både her og under fredagens terrengsyklingskurs mer tilegnet nybegynnerne blant oss.

Kurs for alle 

  - Mørstad har tilhørt eliten i terrengsykling i Norge, og har flere topplasseringer internasjonalt, så det er liten tvil om at instruksjonene kommer fra en av de fremste i sporten, sier Geir Roaldseth, som selv skal avholde basiskurs fredag på Savalen. Sin egen merittliste vil han nok mer unngå, men trenerutdanning innen sykling kan han skilte med, og hans fokus på sykling går mer på folkehelse og mosjonsaspektet.

  - Det å ha større glede av sykkelen sin, er det som vil ha fokus i mitt kurs, sier han. Konkurransen med Hardhausen fredag kveld starter så med oppmøte i alpinbakken på Savalen, og det er liten tvil om at dette kveldsarrangementet vil kreve sin mann eller dame før man er i mål. 

Downhill, sti og styrkeprøve

Downhillsykling, stisykling og til slutt Solan Gundersens styrkeprøve er det som så er fortsettelsen på sykkelhelga. - Livestocks basecampaktiviteter fikk god respons på tilbudet om downhillsykling fra flat-Tron og ned i fjor, og med midler fra Gjensidigestiftelsen har vi foran årets arrangement oppgradert traseene slik at det både skal være tilpasset de ferske og de mer drevne, sier Einar Ødegård Gjelten i arrangementsteamet.

Mens downhillsyklingen går av stabelen lørdag under Livestock-helgen, følger de så opp med tilbud om en svært spektakulær og flott tur langs stier på søndag. - Ja, dette er en svært flott trasé langs stiene fra Kvebergvangen og nedover til Jutulhogget. Litt erfaring på terrengsykling kan være en fordel, men absolutt et lavterkselopplegg med guide selvsagt, sier Einar Ødegård Gjelten.

Solan Gundersens styrkeprøve er så siste post på programmet, og her blir det som vanlig konkurranseklasse med start fra Aukrustsenteret. Løyperekorden på 47.18 fra 2008 står seg fortsatt opp den 11 km lange traséen med en stigning på rundt 1150 meter. - Nytt av året er så tilbudet for mosjonister og de mer yngre utøverne, hvor vi satser på å få til start fra området ved Tronsvangen. Dette vil nok være noe som er mer spiselig for enkelte, og forhåpentligvis får vi da løftet deltakelsen noe fra rekorden på rundt 80 utøvere. 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse