annonse
ReisetipsSTOLT AV VETERANEN: Ragnar Steien er stolt av sin flotte 1951-modell Scania Vabis, første gang registrert 17.mars 1952. Prisen den gang var kr 114.555,-. Innsatsen til Ragnar og de andre ildsjelene som sammen med innkjøp av deler, lakkering og mer, har brukt mer enn 4500 timer på oppussingen, har nok en adskillig høyere verdi i dag. – Det regnestykket bør vi kanskje ikke se, for da hadde vi ikke turt å drive med dette, smiler Ragnar. Foto: Ole Sylte Heggset.

Ragnar Steien og hans 1951-modell Scania Vabis B62S stiller lørdag under Midtsommerdagene opp med gratis buss-skyss mellom Steia og Aukrustsenteret. Den gamle rutebussen fra AL AFHA bilruter er en særegen doning med en historie verdt turen.

AL AFHA bilruter hadde navnet sitt fra strekningen de kjørte mellom Alvdal-Folldal-Hjerkinn-Atna, og var rutebilselskapet som kjørte strekningen mellom Alvdal og Hjerkinn, samt hadde skoleruter i Alvdal og Folldal, pluss arbeidsrute ved Folldal Verk.

Historisk attraksjon

Ragnar Steiens klenodium så ikke spesielt vakker ut da han ble hentet opp fra de døde bak et fjøs i Dalholen i 1994. Etter mye leting etter deler, telefoner, reiser og ikke minst 4500 dugnadstimer, framstod bussen nærmest som ny. 

  – En utrolig artig prosess, hvor nevø Øystein Müller og min pensjonerte far Sindre Steien var gode bidragsytere. Far var for øvrig bussens faste sjåfør i 50-åra, smiler Ragnar Steien, som også har hatt mye støtte fra tidligere Østerdal Billag AS underveis og for den del etter oppussingsarbeidet var ferdig.

Steia - Aukrustsenteret 

Det er handelsstanden på Steia som har gått sammen og leid inn Ragnar Steien til oppdraget lørdag i Midtsommerdagene. Alvdølen Ragnar, nå bosatt på Neby på Tynset og driver av Statoil-stasjonen i sentrum, ser fram til å busse både alvdøler og andre besøkende på den store Midtsommer-lørdagen, når Flåklypatoppen åpner for reisende fra alle verdenshjørner, slik det heter i brosjyra. 

  – Ja, med aktiviteter hele lørdagen her på Steia, samtidig med «rakettavfyringen» på Aukrustsenteret, blir dette en flott mulighet for besøkende både her og der, til å skysses enkelt og greit mellom det som skal foregå. Kom på besøk og bli med oss på moroa hele dagen, oppfordrer handelsstandens Elin Maana. 

RSteien1AVSTIGNING VED BRUPASSERING: - Kanskje denne er tidsaktuell i dag også, undres Ragnar Steien, og peker på skiltet hvor det står at passasjerene måtte gå ut av bussen ved brupasseringene både Steien, Einunna, Kahella, Eide, Gravbekkli og Folla bru. Foto: Ole Sylte Heggset.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse