annonse
ReisetipsSTOLT SPONSOR: Joker-kjeden er sponsor for Tour of Norway for kids, og lokal kjøpmann Astrid Dæhlie stiller selvsagt opp med gavepremier til barna ved målpassering. Foto: Ole Sylte Heggset.

–Terrenget i og rundt Alvdal er som skapt for sykling, og over ei drøy uke i juli blir tohjulingen satt ekstra på kartet. «Hjul i juli» inneholder en lang rekke arrangementer dagene 10-13.juli, mens det fredag 18.juli er klart for nok et besøk fra Tour of Norway for kids på Steia.

Tre arrangører går nå sammen om felles markedsføring av og for hverandre midtveis i juli denne sommeren, og fellesnevner er altså sykkel. Solan Gundersens styrkeprøve, Livestock sine basecampaktiviteter med sykkel, og Savalen-miljøet med flere typer sykkelkurs, samt arrangementer er lagt til felles helg og markedsføres under navnet "Hjul i juli". Sykling i terrenget og downhill blir stadig mer populært, samtidig som generell mosjonssykling får nye tilhengere. Denne trenden er mye av årsaken til at Savalen Arrangement med Eli Riset, i samarbeid med arrangementer i Alvdal nå kjører opp denne satsingen. Fra torsdag til søndag blir det ulike aktiviteter på Savalen og aktivitetene passer for både unge og gamle syklister. Blant annet er Aslak Mørstad leid inn som instruktør. 

Downhill, stier og styrkeprøve

  - Mørstad har tilhørt eliten i terrengsykling i Norge, og har flere topplasseringer internasjonalt, så det er liten tvil om at instruksjonene kommer fra en av de fremste i sporten, sier Geir Roaldseth, som selv skal avholde basiskurs fredag på Savalen. – Det å få større glede av sykkelen sin, er det som vil ha hovedfokus, sier han, og henviser til Savalen Fjellhotell & Spa sine nettsider for mer informasjon. 

Livestock 2014 er som vi vet mer enn bare musikk, og har også hektet seg på samarbeidet med Savalen i år. Downhillsykling, stisykling og til slutt Solan Gundersens styrkeprøve er det som så er fortsettelsen på sykkelhelga.

  - Livestocks basecampaktiviteter fikk god respons på tilbudet om downhillsykling fra flat-Tron og ned i fjor, og med midler fra Gjensidigestiftelsen har vi foran årets arrangement oppgradert traseene slik at det både skal være tilpasset de ferske og de mer drevne, sier Einar Ødegård Gjelten i arrangementsteamet, og følger opp med en svært spektakulær og flott tur langs stiene fra Kvebergvangen og nedover til Jutulhogget. 

Solan Gundersens styrkeprøve er så siste post på programmet søndag, og her blir det som vanlig konkurranseklasse med start fra Aukrustsenteret. - Nytt av året er så tilbudet for mosjonister og de mer yngre utøverne, hvor vi satser på å få til start fra området ved Tronsvangen. Dette vil nok være noe som er mer spiselig for enkelte, og forhåpentligvis får vi da løftet deltakelsen noe fra rekorden på rundt 80 utøvere. 

Barnas sykkelfest

Den spektakulære sykkelturnéen – som Norges Cykleforbund har arrangert siden 2005, i samarbeid med blant andre TV2 og Joker-kjeden – kommer så til Alvdal for fjerde gang fredag 18.juli. Astrid Dæhie og Joker-butikken på Dæhlie har gjort en kjempejobbe rundt arrangementet hvert år, samtidig som det hver eneste gang har vært veldig stor deltakelse. 

Både unger fra Alvdal og regionen for øvrig har bidratt til å gjøre Tour-besøket til en folkefest for store og små. Alvdal idrettslag er sterkt involvert, som medarrangør, og arrangementet som er gratis for barn opp til 14 år. Alle som er med får t-skjorte, diplom og premie. I tillegg er det flotte uttrekkspremier blant alle deltakere – blant annet er det en sykkel i premie på hvert sted.

Påmeldingen er allerede åpnet, så unge og ivrige syklister kan melde seg på på Tourens hjemmeside. 
– Konkurransene er uhøytidelige og dette er i høyeste grad sykkeglede er i fokus, understrekes det i invitasjonen til årets arrangement. I 2014 får rundt 50 steder i hele Norge besøk av Tour of Norway for kids. Alvdal er altså ett av disse – ikke minst med bakgrunn i den suksessen de tidligere besøkene har vært – med over 300 deltakere for tre år siden.

SykkelgjengHJUL I JULI: Fra 10-13.juli blir det sykkelaktiviteter både på Savalen og i Alvdal. Kurs og arrangementer i regi Savalen Arrangement, etterfølges av downhill- og stisykling med Livestock, mens Alvdal IL og de øvrige arrangørene trår til med nok en utgave av Solan Gundersens styrkeprøve søndag. Foto: Ole Sylte Heggset.

SykkelfestSYKKELFESTEN: Tour of Norway for kids har på det meste samlet mer enn 300 unger på to hjul i svingene rundt på Steia. For fjerde år på rad kommer den store sykkelfesten for de minste tilbake, og mens alle får flotte deltakerpremier, trekkes det også ut en vinner av flott, ny sykkel. Foto: Ole Sylte Heggset.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse