annonse
ReisetipsFEST I FJELLET: Fjorårets fest på Breisjøseter ble et sommerminne for alle som tok turen, og i år håper og tror familien Skjøren på enda flere besøkende. Lørdag 19.juli er datoen å merke seg. Foto: Ole Sylte Heggset.

– Ut fra interessen hittil i år er det ingen tvil om at jungeltelegrafen har jobbet positivt for oss, etter debuten med Breisjøfestivalen 2013. Det er nye henvendelser daglig og folk ringer fra hele landet og vil komme, sier familien Skjøren på Breisjøseter. Lørdag 19.juli er det klart for ny fest for fjellfolket ved foten av Sølenkletten.

Alvdal vestfjells eneste turisthytte satset tøft i fjor. Debuten med Breisjøfestivalen ble en test på om det gikk an å få folket inn i fjellheimen til sosialt fellesskap med god mat og musikk. Mellom 400-500 små og store fjellfolk lot seg friste, og mye tyder på at det kan bli enda flere i 2014.

Sommerminne 

– Vi brukte vel ikke spesielt lang tid på å bestemme oss for at dette var en suksess vi ville forsøke å gjøre til en tradisjon, så vi klemmer til igjen midtveis i juli i år også, sier Halvor og Anne Marit Skjøren ved Breisjøseter. 

Så vel til fots, som via båt/kano eller sykkel, og via fellestransporter med minibuss, fant altså nær et halvt tusen veien til Breisjøseter turisthytte i fjor. Alle så ut til å sette stor pris på tidenes første festival på Breisjøseter, skrev vi saken om festivalen her på nettavisa etter at helgen var omme, og da værgudene til de grader spilte på lag med arrangører og musikk, ble det nok et sommerminne for alle som deltok. 

Baksia, Villgress og Nygård

– Vi kan jo ikke påvirke været, men musikalske bidrag fra henholdsvis Baksia, Villgress og Arild Nygård tror vi publikum skal trives godt med, og maten kan vi garantere fullt på høyde, sier Halvor Skjøren, som ellers har fullbooket sine gourmethelger på Breisjøseter for sommeren og høsten allerede. 

Nygård var jo med på debuten i fjor, mens de to førstnevnte sikkert er nye navn for mange. Gudbrandsdølene i Baksia spilte på Hestivalen her i Alvdal i 2007, og er et gammelt, godt navn innen country og folkrock-stilen. Villgress er så årets rockebidrag, med norske tekster om livet, døden, havet og kjærligheten som treffer rett i trynet inn i sjela, for å bruke et sitat fra deres egen side.

Alt om festivalen kan du finne på Breisjøsetras nettside eller deres Facebook-side, så da er det bare å pusse fjellskoa, finne fram ryggsekken og sjekke annet nødvendig utstyr. Lykke til og god tur!

BaksiaDØLAROCK I BAKSIA: Baksia fra Gudbrandsdalen er blant trekkplastrene på scena, når Breisjøfestivalen 2014 nå inviterer til fjells.

Villgress2VILLGRESS ROCKER PÅ NORSK: Villgress er rockere med norske tekster som vil få fart på fjellfolket 19.juli. 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse