annonse


HEIER PÅ BREISJØSETRA: Barnas Turlag i Alvdal er faste brukere av Breisjøseter turisthytte, og vil nok sørge for at vertskapet Skjøren får mange stemmer når det fra i dag kl. 9.00 kan stemmes på barnas favoritthytte i den norske fjellheimen. Her er noen av medlemmene på toppen av Sølnkletten, dit de gikk i forbindelse med fjorårets sommertur til Breisjøseter. Foto: Barnas Turlag Alvdal.

Medlemmene i Barnas Turlag i Alvdal og mange, mange andre rundt om i landet kommer trolig til å gi sin stemme til Breisjøseter turisthytte den kommende uka. Breisjøseter er nemlig en av seks hytter som fra kl. 9.00 i dag til kl. 9.00 neste fredag, kan motta din stemme i kåringen av landets favoritthytte for barn. DNT har i sommer en løpende kåring av turisthyttene i den norske fjellheimen, der vinnerne i de ulike kategoriene kåres ukentlig.

  - Ja, etter at det denne uken er stemt over den mest historiske turisthytta i landet, vil det gå slag i slag utover sommeren, og kategori to i sommerens kåring er altså Barnas favoritthytte. Blant de seks hyttene som er nominert fram som barnefamiliens og da spesielt barnas favoritthytter er altså Breisjøseter i Alvdal vestfjell med. 

Eldorado for barna

  - Med vår plassering midt i Alvdal vestfjell og med kort vei til Rondane, har vi en beliggenhet og en natur rundt oss, som vi mener gjør dette til et eldorado for barnefamiliene, sier Anne Marit og Halvor Skjøren som vertskap. BLI MED I AVSTEMNINGEN HER! 

- Terrenget er blant det snilleste du kan finne for små og store turgjengere å ferdes i, samtidig som vi har Sølnkletten og andre topper som gjør det mulig å få med seg noe mer spektakulært for de som vil det. Sandstranda og fiskemulighetene må også nevnes, sammen med Breisjøen som en perle for kanopadling og øvrig vannaktivitet. Her inne er du sentralt beliggende for gjesten, enten de kommer fra sør, øst, vest eller nord, og vi setter sjølsagt stor pris på å få bli nominert i en slik avstemning som dette, sier Halvor Skjøren.

I kategorien Norges beste barnehytte kjemper Breisjøseter mot Gjevilvasshytta i Oppdal, Ivarsbu i Kongsberg, Olalihytta ved Hauganuten i Haugesund, Sæteren gård i Bærumsmarka, samt Åkersetra lenger sør i vårt fylke.

Uavhengig jury 

En uavhengig jury av hytte- og turfolk har nominert seks hytter i de ti kategoriene det i sommer skal stemmes over. - I Norge har vi flere hytter enn kommuner og turkulturen har aldri stått sterkere. Vi hadde rekordmange overnattinger på hyttene i fjor. Nå ønsker vi at de aller beste får vel fortjent oppmerksomhet, sier Nils Øveraas, generalsekretær i Den Norske Turistforening. 

– Hyttene har vært helt sentrale for tilbudet til DNT siden starten i 1868. Den første hytta ble kjøpt i oppstartsåret, og lå på Krokan ved Rjukan. 145 år etter, i 2013, hadde Den Norske Turistforening et rekordår med over 385 000 overnattinger. Vårt hyttesystem er unikt i verden. Ingen andre land har noe som kan måle seg med hytte- og rutenettet i Norge, sier Øveraas. 

Den uavhengige juryen bak nomineringen har bestått av advokat og politiker Abid Q. Raja, journalist og friluftsmann Kjetil Østlie, Sandra Lappegård, redaktør av magasinet UTE og Per Roger Lauritzen redaktør av NAF veibok har plukket ut 6 kandidater i hver kategori. De øvrige kategoriene er foruten den allerede uanngjort avstemningen på landets mest historiske hytte, og nå da Barnas favoritt disse: Vakreste kysthytte, Mest fremtidsrettede hytte, Beste sjekkehytte, Mest utilgjengelige hytte, Skumleste spøkelseshytte, Mest originale hytte, Råeste toppturhytte og til sist den nydeligste mathytta.

Bading i BreisjoenBADING I BREISJØEN: Bading i Breisjøen er perfekt for barn i alle aldre. Foto: Barnas Turlag, Alvdal.

Breisjoseter artigsteBARNAS FAVORITTMAT: Håkon Magne Skjøren serverer like gjerne maten ute som inne på Breisjøseter. Foto: Privat/Facebooksiden til Breisjøseter turisthytte.

Breisjoseter fraovenFESTIVALMORO: Snart er det duket for ny festival på Breisjøseter, men familien Skjøren melder om solid besøksfart allerede og tror på enda flere besøkende i telt og stue under årets festival inne på den fltote setervangen. Foto: Breisjøseter turisthytte.

Breisjoseter artigste2YNDET TUROMRÅDE: Fra Breisjøseters Facebook-side har vi stjålet dette bildet med to som tydeligvis har sansen for turområdet og Breisjøsetra i midten av hjerteformen. 

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse