annonse
ReisetipsDOWNHILL SYKLING: Det blir tilbud innen både stisykling og downhillsykling under Livestock 2014, sammen med mye annet spennende  av dagstilbud utenfor det musikalske programmet. Foto: Privat.

Om to uker braker det løs igjen. Livestock 2014's mange trekkplastere på scenekanten har vi omtalt tidligere, men programmet inneholder mer enn bare musikalske høydepunkter. Flotte naturopplevelser i luft, på fjellet og i vannet, samt inspirasjonsøkter med en av Nord-Østerdalens mest erfarne tinderanglere lokkes det også med.

  - Sindre Sørhus satte ut på en ambisiøs ekspedisjon i 2006, med mål om å bestige alle Europas høyeste fjell på under to år og tre måneder, og dermed sette ny verdensrekord. Med minimalt budsjett, enormt pågangsmot og et euforisk humør turnerte Sindre kontinentet, og veien til toppene ble fylt til randen av fantastiske naturopplevelser, oppturer, nedturer, og ikke minst episke historier.

Morsomste bok

  - Ekspedisjonen  til Sørhus endte til slutt med en bok som ble kåret til årets morsomste turbok av ekspedisjonsnettstedet Gamme i 2010. Med Nord-Østerdalens bredeste smil kommer Sindre til Livestock for å fortelle om noen av de beste historiene fra turen, og vise bilder fra de flotteste naturområdene i Europa. Foredraget lørdag ettermiddag krever ikke at man har løst billett til selve Livestock-festivalen, så her kan alle møte opp, sier Gina Ødegård Gjelten i pressekorpset til festivalen.  

  - Livestock er imidlertid ikke bare passiv underholdning. Her kan man også leve ut sine egne drømmer, og det blir gitt tilbud om både å hoppe i fallskjerm, delta på downhillsykling og stisykling, juve, buldre og danne lag i sandvolleyballturneringa.

Sykkel, buldring, volley eller fallskjerm

Det bokstavelige høydepunktet under festivalen står HaGL fallskjermklubb for. Her kan man bli med på et tandemhopp i fallskjerm, og vi har allerede forsikret oss om at måneraketten på Aukrustsenteret ikke har utskyting i helga, slik at man unngår kollisjoner med nyutdannede astronauter. Dette er et tilbud som har vært veldig populært, og vi har allerede mange interesserte. Så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid om man vil ta del i en rånaturopplevelse. Dette er en mulighet man kun får under Livestock, og som alle de andre aktivitetene trenger man heller ikke her å ha festivalbillett på Livestock for å delta.

Sykkelprogrammet er spekket med godbiter. I samarbeid med Savalen og Solan Gundersens Styrkeprøve kan man delta på terrengsykkelkurs, sykkelritt, downhillsykling, stisykkelturer og utfordrende og artige konkurranse. På Livestock tilbyr vi downhillsykling fra Flattron. Norges nest høyeste bilvei gir et unikt utgangspunkt, og med over 800 høydemeter nedoversykling er dette blant landets ypperste sykkeltilbud i denne kategorien. 

Det er også lagt ned en solid dugnadsinnsats for å legge til rette for sykling i de nederste delene av løypene. Man trenger ingen tidligere erfaring for å bli med, og Livestock stiller med dyktige instruktører og utleiesykler for å sikre tidenes dag på sykkelsetet. - For de som ikke vil over tregrensa tilbyr vi juving ved det gamle kraftverket i Einunna. Oslo Ess var med i fjor, og rangerte det som et av årets høydepunkt i fjoråret. Ikke verst for et band som hadde sitt virkelig store gjennombrudd i fjor. I tillegg kan man delta på buldring ved Jutulhogget, og sandvolleyballturnering hvor man blant annet kan vinne gratis festivalpass til neste års festival, sier Ødegård Gjelten & co i Livestock 2014.

Livestock fjellturDREVEN FJELLFANT: Sindre Sørhus har besteget et utall tinder i hele Europa, og viser bilder og forteller historier fra disse lørdag ettermiddag under Livestock-festivalen 2014. Foto: Privat.

Livestock helikopterSE ALVDAL FRA LUFTA: Alvdal fra lufta er et syn som med godt vær blir et minne for livet. Under Livestock 2014 blir dette en mulighet for alle som vil blir med opp. Foto: Privat.

Livestock basecampSANDVOLLEYBALL: Inne på Livestock-området blir det også i år lagkonkurranse i sandvolleyball. Foto: Privat.

Livestock buldring.jpegBULDRING: Klatresporten buldring vil det også i år bli tilbud om å teste seg på under Livestock-arrangementet. Foto: Privat.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse