annonse
ReisetipsSYKKELTUR: Alvdal turforenings mange sykkelturer er populære, og lørdag førstkommende kan du bli med på sykling rundt den gamle skytefeltsvegen på Hjerkinn. Her fra fjorårets tur med Snøhetta bak. Foto: Johan Ragnar Eggen.

Den årlige sykkelturen i regi Alvdal Turofrening går av stabelen i morgen lørdag, mens de som er fascinert av Jutulhoggets historie og natur kan bli med på søndag.

  - For turdeltakerne lørdag er det oppmøte på Steia for samordning av skyss, eller oppmøte direkte på Hjerkinn. Den gamle  skytefeltvegen  er i bra stand og fin å sykle på. Runden er på  50 km på gode grusveier, og bortimot 100 % sjanse for å se moskus, skryter turleder Johan Ragnar Eggen. Om vær og  føre er bra sykler vi også innom  Snøheim Turisthytte som ble  åpnet for to år siden. Naturen og området er som vi alle vet kjempeflott, sier han.

  - Søndag 29.juni er det så duket for ny tur inn i Jutulhugget. Turleder er Bjørn Olav  Langleite, og vi går ned i  selve hugget og går i retning Jutultjønna. Massevis å se av blomster og  urter, , men et lite værbehold tar vi. For nærmere detaljer om oppmøte se Alvdal Turforening sitt program for 2014 på våre nettsider, avrunder Johan Ragnar Eggen.

JutulhuggetF5427MER ENN BARE STEIN: Jutulhooget er mer enn bare stein. Her fra en tidligere tur ned i det enorme "hugget". Foto: Johan Ragnar Eggen.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse