SYKLENDE ELLER GÅENDE: Bellingmo Trill Rundt handler om grendesamfunnet på begge sider av Glomma, der Bellingmo bru binder opplevelsene sammen. Foto: Klara Skovro Thoresen.

Bellingmo Trill Rundt arrangeres i dag, og oppfordringen er soleklar. Syklende eller til fots - det kryr av opplevelser i grendesamfunnet på begge sider av Glomma.

Nok en gang er det klart for Bellingmo Trill Rundt. Fjorårets reportasje på nettavisa finner du her, som en liten smakebit på hva som kan oppleves. Årets program er som følger:

Hos Astrid og Ingar på Nygard blir det åpent fjøs. Her blir det mulighet til å hilse på kalvene og til å kjøpe kalvedans m.m.

Fra Nygard kan du sykle videre sørover og krysse Glåma via Høyegga dam. Det er et lite stykke til neste "aktivitet" på vestsida, så det kan sikkert passe mange å legge turen innom Olas rasteplass ved Glåma for en liten pust i bakken underveis.

Du kan også komme deg over på vestsida av Glåma via Bellingmo bru (hengebrua) mellom Strandbu og Nygard. På vestsida åpner det seg flere muligheter:

Øynes gartneri har åpent gartneri. De kan friste med flotte sommerblomster og stauder, og Ramune Karpaviciute stiller ut broderier.

I Synner Landfastøien er det Åpen låve og Åpent stabbur.  I låven blir det salg av middag, kaffe, vafler og pølser. Randi og Ingolf fra Soloppgangen på Røros selger drops, te og nykvernet kaffe.

Geir Ingve Tustervatn/Borak Lovian er anerkjent og erfaren healer og klarsynt. Han gir gratis smaksprøve på healing til de som måtte ønske det, i tillegg til at han selger drømmefangere, steiner, røkelse m.m.

I stabburet er det håndverksutsalg med produkter fra Kent Sand, Pauline Design og Maire Linden. Knit.no kommer med smakebiter fra kolleksjonen i nettbutikken deres, mens årets kunstutstiller er Lena Mari Nilsen, billedkunstner fra Røyken.

Ta sykkelen (eller beina) fatt og kom til Bellingmo! "Åpningstid" er fra kl 10 og til ca kl 14-15-tida!