annonse
ReisetipsMYE UFULLENDT: Prosjektet "De ufullendte" startet allerede i 1998, og pågår fortsatt, i følge Kari Steihaug. Utstillingen handler om poesien i det uperfekte, og om å gi oppmerksomhet til noe mislykket og tapt, sier kunstneren sjøl, og oppfordrer alle til å ta med noe ufullendt til utstillingsåpningen tirsdag 1.juli på Aukrustsenteret. Foto fra: www.karisteihaug.no 

Arkiv:De ufullendte er tittelen på sommerustillingen i Aukrustsenteret, som har sin åpning tirsdag kveld. Kari Steihaug er tekstilkunstneren bak utstillingen. Til daglig har hun tilhold med jobbing og atelier på Hovedøya i Oslo, men røttene til Alvdal er sterke.

Kari Steihaug har en lang rekke utstillinger og utsmykningsoppdrag bak seg, men om Arkiv: De ufullendte sier kunstneren sjøl at den handler om poesien i det uperfekte, og om å gi oppmerksomhet til noe mislykket og tapt. - Utstillingen er rett og slett et innsamlings- og dokumentasjonsprosjekt over ufullendte strikketøy og historiene bak disse. Håpefulle begynnelser, deler av klær og brokker av ”livsfortellinger». sier hun i pressemeldingen som er sendt ut.

Utstillingen åpnes av Randi Nygaard Lium kl. 18.00 tirsdag 1.juli, og Martin Follstad bidrar med fela si. Kari Steihaug vil sjøl fortelle om prosjektet som altså startet så tidlig som i 1998, og fortsatt er det mulig å levere bidrag om noen har noe ufullendt i kurva eller skuffen. - Ja, ta gjerne med ditt bidrag, og bli med i prosjektet, sies det i den utsendte pressemeldingen. 

Kari Steihaug har solid utdanning som tekstilkunstner og har en lang rekke utstillingsprosjekter bak seg, både alene og sammen med andre kunstnere. Blant de siste utstillingene er Tusen tråder - en historiefortelling i tekstil på Lillehammer kunstmuseum og Maihaugen. De tre siste årene har hun også undervist ved Göteborgs Universitet. 

- Velkommen til foredrag og utstillingsåpning, hilser Gunn Hvamstad & co ved Aukrustsenteret.

Steihaug ufullendte lappSteihaug ufullendte sokkTO EKSEMPLER: Ufullendte strikkeprosjekter som dette, er i Kari Steihaugs utstilling, Arkiv: De ufullendte, blitt til et stadig større prosjekt med samling av uferdige strikketøy, gjerne med en historie i seg. Foto fra: www.karisteihaug.no 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts