annonse
ReisetipsVI ER KLARE: Festivalledelsen for Livestock 2014 er straks klare. Med knallgode værmeldinger, topp artistnavn og mye aktiviteter, skal denne helga sprenge alle rekorder, håper de, midt i sandvolleyballsanda på "Copa ca Stormoen". Foto: Ole Sylte Heggset.

Med knall godværsmelding og headlinere som i seg sjøl bør trekke stinn brakke, er de klare for åttende gang. – Ja, vi storgleder oss til helga, og selv om vi har god tro på at folk kommer for å høre mye god musikk, så er Livestock-konseptet så mye, mye mer, og håpet at vi samlet skal trekke mer enn 1200 festivaldeltakere gjennom de hektiske døgna som kommer, sier Gina Ødegård Gjelten og resten av festivalledelsen.

Oslo Ess, Onkel P og de fjerne slektningene, Bjørn Eidsvåg og Johndoe er kanskje de meste kjente navnene, men fjorårets debutant Funky Fjellfolk slo veldig godt an og gleder seg til å spille påny. Det samme gjelder for andre med regionalt tilsnitt som Tuveia & Caroline Røste, Gadarene Wine, og alle de andre som kommende helg står på festivalcena på Stormoen skytterbane.

Forhåndssalg til i kveld - ved inngang etterpå

Den åttende Livestock-festivalen er like rundt hjørnet, og i kveld stoppes forhåndssalget av billetter slik at alle som enda ikke har fått ordne seg med inngangspass, må møte opp og kjøpe billett ved inngangen.

  - Utviklinga har vært enorm, og vi hadde vel aldri trodd at vi skulle få til noe så stort da vi starta opp, men det å nå grensa vår på 1200 billetter gjennom helga er ganske sikkert mulig, sier Gina Ødegård Gjelten som PR-ansvarlig i Livestock-gjengen.

Mer enn musikk

Men, festivalen er så mye mer enn musikk. – Ja, jeg tror vi skiller oss ut fordi vi tør å ha noen sideaktiviteter som vi helt sikkert kan si at vi ikke tjener særlig med penger på, men som vi anser som et viktig krydder i konseptet vårt, sier Hans Rasmussen før han slenger seg opp i klatreveggen som akkurat er sluttmontert. – Denne finnes til daglig hos Fåset barneskole, men er gitt oss med støtte fra Gjensidigestiftelsen, sier Hans og utfordrer alle som vil til å komme å prøve veggen samt melde seg på Buldrekonkurransen lørdag ettermiddag.

  - Lørdag er det også klart for downhillsykling der interessen har vært stor, akkurat som med fallskjermhoppingen som allerede er utsolgt. Stisyklingen søndag er det litt mer beskjeden interesse for, men hiv dere med på en spennende satsing sørover langs Østkjølen, frister de ansvarlige for basecampaktivitetene under Livestock 2014. – Sindre Sørhus sitt foredrag om hans tindebestigninger rundt om i Europa, må du også ta med noe om. Dette tror jeg blir knallbra for alle som vil bli med på en spektakulær fjellvandring via hans bilder og fortellinger, lover Ødegård Gjelten.

Alvdal midt i væla følger opp med fortløpende nyheter fra festivaldagene underveis, men ønsker ungdommene mer enn lykke til med et arrangement som setter både Alvdal og resten av regionen solid på kartet.

Livestock klatreklarKLAR I VEGGEN: Buldrekonkurranse i klatreveggen kl. 18.30 lørdag kveld er en av de mange utenom-musikalske attraksjonene i Livestock 2014, og hele dagen i forkant er det mulig å teste seg sjøl, fastholder Hans Rasmussen oppe i toppen. Foto: Ole Sylte Heggset.

Livestock teltriggingTELTRIGGING: Dugnadstimene er mange og mannskapet stort når Livestock 2014 skal rigges opp, og denne gjengen var i ferd med å få på plass serveringsteltet torsdag formiddag. Foto: Ole Sylte Heggset.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse