annonse
ReisetipsROMSDALSSETRAS VERTSKAP: Gun Kjølhaug (t.v.) og Hilde Tuvan driver gård i henholdsvis Alvdal og Folldal, men i sommermånedene er de hektisk vertskap på Romsdalssetra i Einunndalen med storstilt buffet for alle som tar turen inn i landets lengste seterdal. Foto: Ole Sylte Heggset.

Seterservering tilbys i flere seterdaler, landet rundt. I Alvdal er det Høstdalens tilbud som er velkjent, og kommende søndag er det Gunhild Valråmoen som står for traktementet for den som tar turen dit. Men, alvdøler har også setrer utenfor kommunegrensa, og på Romsdalssetra i Einunndalen deler Gun Kjølhaug fra Alvdal og Hilde Tuvan på vertskapet med åpningstider alle dager hele sommeren gjennom.

Mens Anne Berit Gjermundshaug, Else Iren Smedplass og Gunhild Valråmoen står for servering gjennom fire torsdager i sommermånedene på Gjermundshaugsetra i Høstdalen i Alvdal, har seterdalen ellers stort sett vært kjent for bjøllemuseet og auksjonsdagene på Kloppbekkmovangen hos May og Ove Sand, samt Høstdalsdagenes tilbud. Kommende søndag er det så duket for den første av to serveringssøndager hos Gunhild Valråmoen på familiens seter i Tangen. Mellom 12-16 er det mulig å bli god og mett, samt få med seg litt dyreliv og anna her.

Velkjent i seterturismesammenheng er så Romsdalssetras tilbud i Einunndalen i Folldal, og også her er det alvdøler involvert. Gun Kjølhaug og folldøl Hilde Tuvan står for daglig bevertning med rikholdig meny inne i landets lengste seterdal, og byr også på varme senger for de som måtte la seg friste til ei overnatting eller to. - Fiskemulighetene er også gode, lokker de to med! Romsdalssetra har servering alle dager uka gjennom fra siste helg i juni og fram mot skolestart, samt på søndagene ut august måned. 

Både I Høstdalen og på Romsdalssetra melder budeiene om at det er mulig å få stelt i stand private arrangementer om det ellers skulle være aktuelt. 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse