annonse
ReisetipsLANGSETRA: Setergrenda Langsetra med festplassen omtrent midt i bildet, er arena for kommende helgs Høstdalsdager. Irsk tonefølge, samt mye seterkultur, utstillinger, kunst/husflid - og selvsagt mye god mat er i vente for alle som tar turen. Foto: Ole Sylte Heggset.

Høstdalsdagene har tradisjonelt blitt avviklet i juli, men fjorårets STAUT-konsert på utescena i Høstdalen satte idéen til å flytte arrangementet til august. Kommende helg er det klart for to dager med seterkultur for åpen scene i vestfjella.

  – Ja, STAUT-konserten 2.august i fjor viste at vi kanskje kunne dra like mye folk til seters på denne tiden, som en måned tidligere, slik vi tradisjonelt har kjørt dagene. Nå håper vi bygdefolket, hytteeierne og alle andre stiller opp, og at værgudene er med oss til litt setermoro på festplassen på Langsetra, sier Høstdalsbudeiene Anne Berit, Gunhild og Else Iren.

Alt på Langsetra

  – Konseptet fra i fjor med alt på Langsetra fungerte imidlertid bra, og i år blir det lørdag og søndag vi konsentrerer det til. Det blir bodsalg med husflidsprodukter og tradisjonsmat, mens det demonstreres ulike håndverkstradisjoner, matlaging og såpekoking, for å nevne noe. 

I samarbeid med Alvdal turforening blir det også reprise av geologisk vandring i området Tangen og Langsetra sammen med geolog Bjørn Abelset. Søndagens program er mye likt lørdagens, men da kommer også veterankjøretøyer på besøk til Langsetra. I tillegg trekker Anne Berit fram at Anita Kristoffersen stiller opp og forteller taubanehistorien gjennom seterfjellet, fra Folldal til Alvdal. 

Irske låter på lørdag

Irske Andrea Rice turnerer Norge sommerstid, og for første gang blir hun og hennes besetning å høre i Høstdalen. – Smakebiter fra den irske folkemusikken blir dermed å høre på dagtid lørdag, før hun entrer scenen til konsert med på kvelden. Viktig beskjed her er at konsertstart blir kl. 21.00, altså en time senere enn programplakaten sier, varsler Anne Berit Gjermundshaug. 

Folkemusikken sin framfører Rice og de irske musikerne aller helst på scener som kan løfte historiene inn i en atmosfære. – De tonesatte fortellingene fra dagliglivet før og nå blir best på slike arenaer, hun, og omgivelsene i Høstdalen burde passe bra!

  • Ingen kommentarer funnet
annonse