annonse
ReisetipsKLAR FOR SPENNENDE HELG: Fra torsdag kveld til søndag ettermiddag vil det bli alt fra omvisning, temaforedrag,guidede turer, samt mye sosial moro, lover ildsjel og ansvarlig for Gaia Sommerfestival kommende helg på Follheim, Nina Østgaard (t.v.), her sammen med Lars Chose fra Canada, som skal berette om sitt konseptet med runde energihus, som har spredd seg i hele Nord-Amerika. Foto: Ole Sylte Heggset.

Kommende helg er det duket for tidenes første utgave av Gaia Sommerfestival i lokalene på Follheim. De nye eierne i Gaia Senter for livskvalitet, helse og miljø er arrangører og håper å se mange både alvdøler og andre regionbeboere innom de ulike foredragene og aktivitetene sine fra torsdag kveld til søndag ettermiddag. - Ja, virkelig og vi får også tilreisende fra hele landet som har meldt sin interesse, og mange er nysgjerrige på å få vite mer om både runde og hus samt lytte til våre innledere på tema om mat og helse, sier Nina Østgaard ved senteret.

Fra innsjekking torsdag kveld vil det gå i ett helt fram til søndag ettermiddag, og vi gleder oss til å få besøk av både bygdefolk og andre nysgjerrige fra hele landet, sier Nina Østgaard, talsperson for den første sommerfestivalen ved Gaia Senter for livskvalitet, helse og miljø, i lokalene på Follheim. 

Mer enn 60 gjester hittil

Etter iherdige forberedelser over lengre tid med snekring, maling og annet arbeid, er de nå klare for å ta i mot alle som vil bli med, og her er det mulig å velge å bli med på kun enkeltvise foredrag, eller hele helgen for den del. Programmet er omfattende og mangfoldig og kan studeres nøye via Gaia-senterets egen Facebook-side - se her!

  - Foreløpig er det 60 gjester som skal delta på hele festivalen og overnatte, noen her hos oss, men flere også ved Gjelten Camping og på Taverna. Sammen med det vi forventer av dagsbesøk, ser dette veldig lovende ut, og vi gleder oss, sier Nina Østgaard, sammen med den mest langveisfarende gjesten.

Runde hus, Tron og mat

  - Ja, Lars Chose har norske aner, men skal bidra med å fortelle om konseptet sitt med runde hus fra Canada. Både fredag og lørdag vil dette temaet bli løftet fram, og Mandala Homes, som selskapet hans heter, har nå spredd seg over hele Nord-Amerika. Med mye likt klima som her, er også huskonseptet innenfor kravene til energihus og Tech 10-normen her i Norge, sier han., glad for å ha kommet til Alvdal igjen. - Ja, jeg var her i fjor en tur og er blitt en stor fan av Alvdal, og kommer nok tilbake senere også, sier han.

Nina's samboer John Gursli er daglig leder i Gaia-stiftelsen og kommer torsdag kjørende med buss etter å ha plukket opp festivalgjester på strekningen Notodden-Kongsberg-Oslo-Gardermoen-Elverum-Alvdal. Gjennom helgen skal denne bussen ogsåkjøre i skytteltrafikk mellom festivalen og Gjelten camping, samt benyttes til den guidede turen opp på Tron, som er en del av programmet. Siw-Torill Lilleeggen er lokalkjent alvdøl og skal berette om Tronfjell for deltakerne. 

Det blir ellers foredrag kalt Levende Mat ved Hippocrates Helse, bestående av en lege og en ernæringsfysiolog fra Oslo, som opprinnelig står i programmet to steder fredag og lørdag, mnen som grunnet andre oppdrag måtte få vente til søndag mellom kl. 14-16.  - Dette foredrag vet vi mange har sett fram til, og vi håper flere finner veien hit da, avrunder Nina Østgaard, klar for en å servere mye inspirasjon og påfyll i løpet av festivaldagene, for alle som tar turen. Sjekk programmet og bli med, er hennes oppfordring.

Gaia1KLARE FOR FESTIVAL:  - Tidenes første Gaia Sommerfestival står for døren, og fra torsdag kveld til søndag ettermiddag blir det mye innen temaene livskvalitet, mat, helse og velvære for de som tar turen til Follheim, lover Nina Østgaard i stigen, sammen med leder for Mandal Homes og runde hus-konseptet i Canada, Lars Chose. Foto: Ole Sylte Heggset.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse